Opcje przeglądania

Skorzystaj z poniższego menu, by sprecyzować swoje wyszukiwania.

Brutto
  • od
    do

Sztućce to elementy zastawy stołowej, które powinny znaleźć się w każdej kuchni, restauracji i w każdym punkcie gastronomicznym. Bez nich spożycie potraw nie będzie możliwe. Również w tym przypadku warto stawiać na produkty najwyższej jakości. Sztućce powinny być jednocześnie trwałe i lekkie, a do tego pięknie się prezentować. Takie idealne połączenie z pewnością odnajdzie się na pięknie zastawionym stole. Warto pamiętać, że w swojej kolekcji dobrze mieć także sztućce specjalne, które pomogą nam np. skonsumować homara czy bez trudu zjeść ślimaki. Jakie sztućce powinny znaleźć się w każdej profesjonalnej kuchni?

Sztućce

Chochla do sosów PROFI LINE 0,03 l | Hendi Chochla do sosów PROFI LINE 0,03 l | Hendi
Producent: Hendi
Kod produktu: 720400
Brutto:

36,99 zł

Netto: 30,07 zł

szt.
zobacz więcej
Łyżeczka do herbaty  Turia  L 140 mm | Stalgast Łyżeczka do herbaty Turia L 140 mm | Stalgast
Producent: Stalgast
Kod produktu: 350510
Brutto:

3,38 zł

Netto: 2,75 zł

szt.
zobacz więcej
Widelec stołowy   Ardila  L 201 mm | Stalgast Widelec stołowy Ardila L 201 mm | Stalgast
Producent: Stalgast
Kod produktu: 357450
Brutto:

2,78 zł

Netto: 2,26 zł

szt.
zobacz więcej

Sztućce srebrne – prestiż i jakość

Sztućce wykończone w srebrze charakteryzują się jakością oraz wysoką odpornością na korozję. Jest to szczególnie istotne w przypadku restauracji, gdzie te elementy zastawy są często poddawane czyszczeniu w wysokiej temperaturze. Warto wspomnieć, że srebro ma właściwości antybakteryjne i dezynfekujące. Zatem używanie srebrnych sztućców do spożywania posiłków jest wręcz polecane. Oczywiście nie można pominąć kwestii wyglądu. Sztućce srebrne pięknie prezentują się w towarzystwie klasycznej oraz nowoczesnej zastawy obiadowej. Wyróżnia je naturalny blask i wyjątkowe, eleganckie wykończenie. Sztućce, które znajdą Państwo w sklepie Gastro-Pol, wykonane zostały z dobrej jakości srebra.

Sztućce posrebrzane – na co dzień i od święta

Do codziennego użytku zaleca się zazwyczaj sztućce posrebrzane. Ten wariant zastawy stołowej jest wyjątkowo trwały. Stal nierdzewną pokrywa wówczas warstwa srebra, która sprawia, że produkty są grubsze, solidniejsze i bardziej odporne na uszkodzenia mechaniczne. Nawet przy częstej eksploatacji nie niszczą się i pozostają w nienaruszonym stanie przez długi czas. Właścicieli restauracji, a także osoby prywatne urzeka w nich ponadczasowy wygląd i solidny trzonek. Sztućce posrebrzane znajdują się w bogatej ofercie produktów kuchennych klasy premium, które dostępne są w stałym asortymencie sklepu Gastro-Pol. Warto wybierać sprawdzonych dostawców, aby wszystkie naczynia i akcesoria kuchenne prezentowały wysoki poziom.

Sztućce do ryb – na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Sztućce do ryb powinny mieć przede wszystkim odpowiedni kształt. Nieco różnią się one od sztućców do mięsa. Ponadto bardzo ważny jest materiał, z jakiego zostały wykonane. Ryba ma intensywny zapach i łatwo wchodzi w reakcje z niektórymi metalami. Dlatego świetnym rozwiązaniem będą sztućce do ryb zrobione ze stali nierdzewnej. W ofercie sklepu Gastro-Pol znajdą Państwo wyjątkowe modele sztućców, które wykonano ze stali nierdzewnej najwyższej próby. Dzięki temu można bez obaw używać ich nawet codziennie. Modele, które dostępne są w naszym sklepie, doskonale sprawdzą się na stołach udekorowanych w stylu klasycznym, a także nowoczesnym. Są ponadczasowe i niezwykle trwałe.

Sztućce do steków – obowiązkowy element zastawy

Specjalistyczne sztućce do steków pozwolą na wygodne krojenie nawet dużego i grubego kawałka mięsa. Ten element zastawy powinien być zatem solidny i wytrzymały. Cechą charakterystyczną sztućców do steków jest wyjątkowa ostrość. Mają w końcu trudne zadanie, często muszą poradzić sobie z solidną sztuką mięsa. Co ważne, sztućce do steków są uniwersalne i można je wykorzystać do spożycia również innych potraw. Natomiast stosowanie klasycznych sztućców do jedzenie steków może okazać się trudne. Nie są one bowiem wystarczająco ostre. W sklepie Gastro-Pol dostępne są różnego rodzaju sztućce, również te do steków. Każdy model jest wyjątkowo trwały i z pewnością będziemy mogli korzystać z nich przez długie lata.

Sztućce specjalne – do czego ich użyć?

Za sztućce specjalne przyjmuje się sztućce, które służą do spożywania niecodziennych potraw. Zaliczyć można do nich również sztućce do serwowania dań, czyli np. chochle i szczypce. Mają one inne niż standardowe przeznaczenie. Można znaleźć sztućce specjalne wykonane z poliwęglanu, melaminy, a także stali nierdzewnej. Dania, które wymagają zastosowania wyjątkowych sztućców, to ślimaki, małże i homary. Do ich jedzenia posłużą specjalnie przystosowane elementy zastawy: szczypce, widelce i łyżeczki. W bogatej ofercie Gastro-Pol znajdą Państwo klasyczne oraz specjalne sztućce najlepszej jakości. Dostawca naczyń i akcesoriów kuchennych dba, aby wszystkie produkty w katalogu online były trwałe i oryginalne.

Sztućce zestaw przystosowany do częstego użytkowania

Sztućce zestaw to dobre rozwiązanie do restauracji, ale także do domu. Spójne elementy znajdujące się na stole pięknie będą się prezentować. Nawet nowoczesne zastawy zachowane są w jednym stylu. Takie ujednolicenie po prostu lepiej wygląda. W kompletnym zestawie powinny znaleźć się widelce, noże, łyżki i łyżeczki. W kompletach przeznaczonych do restauracji znajdziemy dodatkowo sztućce specjalne oraz sztućce do ryb i steków. Można także nabyć komplety sztućców do serwowania potraw, np. chochle w różnym rozmiarze i o różnym przeznaczeniu. Wybór jest naprawdę bogaty, zwłaszcza na stronach sprawdzonych dostawców, takich jak Gastro-Pol. Z ich pomocą bez trudu dobiorą Państwo wyjątkowe zestawy sztućców do swojego lokalu gastronomicznego.

Sztućce ze stali nierdzewnej – wszechstronne zastosowanie

Sztućce ze stali nierdzewnej są uniwersalne. Z powodzeniem zastąpią one sztućce jednorazowe. Są trwałe i wyjątkowo praktyczne. Można je bez obaw czyścić w zmywarce, dlatego że odznaczają się dużą odpornością na korozję oraz wszelkiego rodzaju uszkodzenia. Sztućce ze stali nierdzewnej doskonale nadadzą się zarówno do ryb, jak i do mięsa. Zazwyczaj stosuje się je do serwowania dań. Dlatego często spotkać je można w profesjonalnych kuchniach. Restauratorzy oraz koneserzy smaków cenią je ze względu na to, że nie wchodzą w żadne szkodliwe reakcje chemiczne z jedzeniem, a co za tym idzie, nie wpływają na smak przygotowanych potraw. W ofercie Gastro-Pol znaleźć można wyjątkowe modele, które sprawdzą się na każdym stole.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl