Opcje przeglądania

Skorzystaj z poniższego menu, by sprecyzować swoje wyszukiwania.

Brutto
  • od
    do

Termometry to urządzenia, które powinny znaleźć się w każdej kuchni domowej oraz w gastronomii. Dają one sposobność mierzenia temperatury potraw, konkretnych składników oraz wody. Dlaczego jest to ważne? Ponieważ dzięki temu możliwe jest przygotowywanie dań zgodnie z przepisem. Niejednokrotnie bowiem jest tak, że dana potrawa potrzebuje odpowiedniej temperatury pieczenia czy gotowania. Czasem nie można wrzucić konkretnych produktów do gotującej się wody, lecz tej o 90 stopniach Celsjusza. Na oko nie jest możliwa ocena konkretnej temperatury, dlatego też warto postawić na termometr kuchenny cyfrowy lub analogowy.

W sklepie internetowym Gastro-Pol czeka na Państwa asortyment mocno zróżnicowany pod kątem zarówno wykończenia, jak i sposobu pomiaru i wyświetlania wyniku. Nasza oferta składa się z termometrów kuchennych z sondą oraz produktów bezdotykowych. Nie brak wspomnianych już modeli analogowych oraz cyfrowych. To, na jaką propozycję Państwo postawią, zależy już tylko od indywidualnych wymagań lub upodobań. Chcemy jednak zapewnić, że bez względu na wybór każdy model termometru kuchennego będzie wskazywał dokładną temperaturę.

Termometry gastronomiczne

WZORCOWANIE TERMOMETRU WZORCOWANIE TERMOMETRU
Kod produktu: WZORCOWANIE
Brutto:

293,97 zł

Netto: 239,00 zł

szt.
zobacz więcej

Wysokiej jakości termometr z sondą i bezdotykowy

Zawsze staramy się zróżnicować naszą ofertę. Nic dziwnego, że również w przypadku termometrów tak się właśnie stało. Dostępne w naszym sklepie modele mogą mieć sondę lub pracować bezdotykowo. Od Państwa zależy, który model będzie bardziej potrzebny w lokalu czy też domowej kuchni. Ostatecznie jednak zachęcamy do zakupu zarówno produktu z sondą (będzie niezbędna, gdy konieczne będzie zmierzenie temperatury wewnątrz żywności, na przykład podczas pieczenia kurczaka lub kaczki), jak i propozycji bezdotykowej. Ta druga opcja bez dwóch zdań sprawdzi się w każdym innym zadaniu w kuchni. Za pomocą termometrów kuchennych cyfrowych bez sondy możliwe jest odmierzanie temperatury wody czy przeróżnych potraw. Obydwa opisywane rodzaje termometrów mają bardzo szeroki zakres temperatur, na przykład model marki Stalgast oferuje zakres od -50 do 380 stopni Celsjusza. Prezentowane termometry w większości przypadków pracują na ogólnodostępnych bateriach, a ich żywotność stoi na bardzo wysokim poziomie.

Jak mierzyć temperaturę w mroźniach i lodówkach?

Wspominane już termometry to niejedyne modele, jakie w naszym sklepie Gastro-Pol mogą kupić klienci indywidualni i właściciele lokali gastronomicznych. Przygotowaliśmy także ofertę wskaźników temperatur do lodówek i chłodni. W tym przypadku zakres temperatur jest oczywiście inny. Produkty skupiają się bowiem na dokładniejszym wyznaczaniu temperatury poniżej lub zaledwie nieco powyżej zera stopni Celsjusza. Oczywiście w zależności od wariantu i producenta mogą wystąpić rozbieżności w zakresach temperatur, które dany miernik będzie mógł wskazać.

Cyfrowy czy analogowy? Wybór należy do Państwa!

Termometr kuchenny do oleju, do wody czy przeróżnych potraw, a także wariant z sondą – wszystkie propozycje występują w wersji analogowej oraz cyfrowej. Wybór rodzaju zależy już od Państwa indywidualnych wymagań oraz potrzeb. Nie da się ukryć, że z termometrów cyfrowych wynik można odczytać dużo szybciej i prościej. Jednak rozwiązania analogowe mogą wykazywać większą odporność na wstrząsy lub uszkodzenia mechaniczne. Oczywiście wiele zależy od modelu i samego dostawcy. Chcemy jednak zapewnić, że w naszym sklepie znajdą Państwo tylko i wyłącznie sprawdzone, wysokiej jakości propozycje od takich marek jak Hendi, Stalgast oraz Thermohauser. Zachęcamy do ich zakupu!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl