Opcje przeglądania

Skorzystaj z poniższego menu, by sprecyzować swoje wyszukiwania.

Brutto

Wysokiej klasy noże oraz deski to podstawa sprawnego działania w kuchni - ostry nóż umożliwia pracownikom szybkie pokrojenie warzyw, mięs, ryb i owoców potrzebnych do przygotowania zamówionych posiłków.

Oferujemy więc Państwu doskonałe noże gastronomiczne: gładkie oraz z piłką, przeznaczone do pieczywa, mięs i serów, noże japońskie, tasaki masarskie i inne rodzaje noży. Dzięki doskonale wyprofilowanym uchwytom nasze noże dobrze leżą w dłoni, nie wysuwają się z niej i nie ślizgają. Ostrza wykonane z doskonałej jakości stali, zapewniają najwyższy komfort użytkowania, są trwałe i nadają się do wielokrotnego ostrzenia.

Noże gastronomiczne

Nóż 275, ze szlifem kulistym | Bartscher Nóż 275, ze szlifem kulistym | Bartscher
Producent: Bartscher
Kod produktu: 174056 B
Brutto:

789,17 zł

Netto: 641,60 zł

szt.
zobacz więcej
Victorinox Forged Grand Maitre Kuty nóż do chleba, ząbkowany, 23 cm, pudełko upominkowe | Hendi Victorinox Forged Grand Maitre Kuty nóż do chleba, ząbkowany, 23 cm, pudełko upominkowe | Hendi
Producent: Hendi
Kod produktu: 7.7433.23G
Brutto:

700,76 zł

Netto: 569,72 zł

szt.
zobacz więcej

Noże gastronomiczne znajdą zastosowanie w każdej kuchni. Żaden profesjonalny kucharz nie obejdzie się bez tych narzędzi. Dostępnych jest kilka rodzajów noży, każdy z nich ma swoje ścisłe zastosowanie. Warto zapoznać się z ich specyfikacją, zanim dokonamy zakupu konkretnego modelu. W jakie profesjonalne noże gastronomiczne warto zainwestować?

Noże do gastronomii i ich ważna rola w kuchni

Nóż to podstawowy i prosty przedmiot, który znajdziemy w każdej kuchni. W domowym zaciszu raczej nie przywiązujemy wagi do tego, jakie rodzaje noży mamy w swoim zestawie sztućców. Jednak profesjonalne noże gastronomiczne to zupełnie inny poziom i inna jakość. Zazwyczaj każdy kucharz ma osobny futerał, w którym trzyma noże. Wszystkie są odpowiednio naostrzone, dzięki czemu jego właściciel zyskuje pewność, że każdego dnia w pracy bez trudu będzie kroił, szatkował, filetował i ciął różnego rodzaju pokarm. Warto poznać wszystkie rodzaje noży. Taka wiedza sprawi, że w naszej kolekcji znajdą się noże gastronomiczne, które będą przystosowane do konkretnych czynności.

Jakie noże gastronomiczne wyróżniamy?

Noże do gastronomii podzielić można na kilka rodzajów. Wśród nich nie zabraknie noży do jarzyn, do filetowania ryb, krojenia pieczywa i mięsa, do szatkowania, do tortów, a także do ostryg. Pełny komplet powinien znaleźć się w futerale każdego szefa kuchni. W domach raczej bazujemy na kilku podstawowych rodzajach. W sklepie z profesjonalnymi naczyniami i sprzętem kuchennym, Gastro-Pol, znaleźć można różne noże. Wszystkie charakteryzują się jakością wykonania, a także dbałością o każdy szczegół. W ofercie Gastro-Pol znajdują się noże z bardzo wygodną rękojeścią. Zastosowanie odpowiedniego tworzywa sprawia, że ręka nie męczy się podczas długotrwałej pracy.

Profesjonalne noże do zadań specjalnych

Wymieniając noże gastronomiczne, na pierwszym miejscu należy postawić jedne z najbardziej docenianych noży – noże japońskie. Ten rodzaj noży odznacza się bardzo wytrzymałym i ostrym ostrzem. Świetnie nadają się do filetowania ryb, a także cięcia mięsa i warzyw, nawet na bardzo drobne części. Nóż japoński używany jest również do krojenia świeżych ziół i różnego rodzaju serów. Noże kuchenne to uniwersalny rodzaj narzędzia kuchennego, który używać można do krojenia pieczywa, a także do oddzielania mięsa od kości i filetowania ryb. Doskonale służyć będą one w domu, ale również w punktach gastronomicznych. W ofercie sklepu Gastro-Pol znaleźć można zarówno całe komplety, jak i noże sprzedawane na sztuki.

Dobra jakość i wygoda korzystania – noże gastronomiczne klasy premium

Noże najwyższej jakości robione są z najlepszej stali o dużej twardości. Firma Gastro-Pol zadbała o to, aby w ich ofercie znalazły się doskonałej jakości produkty. Dotyczy to także noży. Każdy z nich poza wytrzymałym ostrzem, został wyposażony w wygodną, ergonomiczną rękojeść, wykonaną z odpornego na uszkodzenia tworzywa sztucznego. Całość można bez obaw myć w zmywarce. Tylko noże klasy premium mogą być poddawane czyszczeniu mechanicznemu i wysokiej temperaturze, jaka panuje podczas mycia w zmywarce.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl