Elektryczny piec obrotowy piekarniczy | rotacyjny | 18 blach | 47 kW | 400V | 1550x2244x2504 | Rotorbake E11 18T Master Pro Rotorbake E11 18T Master Pro
Opis
Opis:
- Profesjonalny elektryczny piec obrotowy włoskiej produkcji, który pozwala między innymi na wypiekanie wyrobów piekarniczo-cukierniczych
- Idealnie sprawdzi się w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, sklepach i marketach
- Piec pomieści wózki o pojemności 18 blach cukierniczych o wymiarach 800x800, 660x920 lub 800x1000 mm
- Wózek z blachami obraca się w komorze pieczenia wokół własnej osi, gwarantując tym samym idealny i równomierny wypiek
- Wielowentylatorowy system BakeAIR z autorewersem zapewniającym równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w komorze
- Precyzyjna 5 stopniowa regulacja prędkości obrotowej wentylatorów pozwala na dostosowanie przepływu powietrza do rodzaju wypiekanego produktu
- Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce
- Wyposażony w automatyczny system BakeSTEAM, kontrolujący poziom naparowania i wilgotności w komorze pieca oraz natryskowy system generowania pary
- Programowane czasowo naparowanie
- Funkcja Multi-timer pozwalająca na ustawienie czasu obróbki osobno dla każdej półki
- Pięć trybów pracy pieca: obróbka konwekcyjna, konwekcyjno-parowa, konwekcyjna z nawilżaniem, konwekcyjna z wykorzystaniem gorącego powietrza oraz obróbka z naparowaniem
- Wstępne nagrzewanie
- Manualny i automatyczny program chłodzenia komory pieca
- Intuicyjny dotykowy panel sterowania z 7-calowym kolorowym wyświetlaczem, ze szkłem ochronnym o grubości 5 mm
- Piec posiada wstępnie zapisane programy gotowania, z możliwością korzystania z bazy przepisów online oraz ustawienia własnych spersonalizowanych programów
- Możliwość zapisania 1000 programów, w tym programów niskotemperaturowych i gotowania nocnego
- Powiadomienie dźwiękowe po zakończeniu programu gotowania
- Funkcja opóźnionego startu cyklu obróbki
- Automatyczne otwieranie komina BakeDRY, z możliwością częściowego otwarcia i ustawienia czasu otwarcia
- Wyposażony w podwójny parownik RotorBake pozwalający na wytworzenie większej ilości pary, użytecznej między innymi w przypadku gotowania potraw bezglutenowych
- Doskonała innowacyjna izolacja termiczna zapewnia minimalne straty ciepła w komorze pieca i niskie zużycie energii
- Drzwi z zespolonymi podwójnymi szybami termoizolacyjnymi z niskoemisyjnego szkła K Glass™, wyposażonego w specjalną powłokę, która zapewnia doskonałą izolację cieplną i oszczędność energii
- System autodiagnostyczny wykrywający i raportujący błędy i usterki
- Port USB do zapisywania i wgrywania programów, eksportu danych HACCP i aktualizacji oprogramowania
- Wi-Fi oraz interfejs Ethernet (LAN) - za dopłatą
- W standardzie piec wyposażony jest w hak do mocowania i podwieszania wózka wewnątrz komory pieczenia
- Platforma obrotowa do podnoszenia wózków, przystosowana do pracy z własnymi wózkami wypiekowymi o wymiarach i wysokości innych niż standardowe - za dopłatą
- Możliwość wyposażenia pieca w system automatycznego podnoszenia i podwieszania wózków na hak – za dopłatą
- Platforma obrotowa i system automatycznego podnoszenia i podwieszania wózków zalecane są w przypadku dużych wózków z ciężką zawartością
Wyposażenie dodatkowe:
- RTRB-ROT11 - Platforma obrotowa
- RTRB-LT - System automatycznego podnoszenia wózków
- RTRB-WIFI - Wi-Fi oraz interfejs Ethernet (LAN)
- RTRB-SS - Obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej
- RTRB-L - piec z drzwiami otwieranymi na lewą stronę
- RTRB-DD - Podwójne zabezpieczenie i uszczelnienie drzwi komory
Parametry techniczne:
- Wymiary zewnętrzne [mm]: 1550x2244x2504
- Pojemność blach: 18x 800x800/660x920/800x1000 mm
- Odległość pomiędzy prowadnicami [mm]: 93
- Moc [kW]: 47
- Maks. temperatura [°C]: 270
- Zasilanie [V]: 400
- Waga [kg]: 1050
Wyświetlane są tylko zatwierdzone przez nas opinie. Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.