Opcje przeglądania

Skorzystaj z poniższego menu, by sprecyzować swoje wyszukiwania.

Brutto
  • od
    do

Mata do pieczenia to wielorazowa forma papieru lub pergaminu. Dzięki niej możliwe jest bezpieczne pieczenie w piekarniku różnych potraw bez obaw o przywieranie ich do powierzchni blachy. To świetne rozwiązanie, które sprawdza się również w kilku innych sytuacjach. Zastosowanie maty sprawia bowiem, że przygotowywanie posiłków, nie tylko pieczonych, jest prostsze i szybsze. Ten produkt wielokrotnego użytku już zasłynął w świecie gastronomii. Wykorzystywany jest zarówno w restauracjach, jak i innych punktach gastronomicznych. Co więcej, świetnie spisze się też w domowych kuchniach, gdzie często przygotowywane są potrawy z piekarnika lub dania mączne, które wymagały wcześniejszego wałkowania czy wyrabiania ciasta.

W ofercie sklepu Gastro-Pol znajdą Państwo matę do pieczenia dla siebie. Przygotowaliśmy kilka ciekawych propozycji różniących się na przykład wymiarami. Zróżnicowanie oferty sprawiło, że możemy zagwarantować naszym wymagającym klientom wiele produktów, dostosowując się do ich indywidualnych potrzeb i wymagań. Wielorazowa mata do pieczenia to bez dwóch zdań część wyposażenia bardzo przydatna, świetna alternatywa dla tradycyjnego papieru, pergaminu oraz podkładek stworzonych z silikonu. Zachęcamy do stawiania na tego typu produkty, dlatego że są nie tylko wygodniejszymi formami do pieczenia, ale także bezpieczniejsze dla środowiska. W końcu mata do pieczenia wielokrotnego użytku nie generuje tylu odpadów.

Maty do pieczenia

Mata silikonowa do wypieków 300 x 400 | Hendi Mata silikonowa do wypieków 300 x 400 | Hendi
Producent: Hendi
Kod produktu: 677834
Brutto:

52,99 zł

Netto: 43,08 zł

szt.
zobacz więcej
Mata do wypieków 520x315 mm | Stalgast Mata do wypieków 520x315 mm | Stalgast
Producent: Stalgast
Kod produktu: 521110
Brutto:

42,99 zł

Netto: 34,95 zł

szt.
zobacz więcej

Wielorazowe maty – jeden zakup, mnóstwo oszczędności

Jak już wspominaliśmy, zakup maty do pieczenia, którą będzie można wykorzystywać wielokrotnie, to doskonała inwestycja. Przede wszystkim będzie służyć przez długi czas, dzięki czemu nie pojawi się konieczność ciągłego domawiania setek papierowych podkładów do pieczenia. Jednak to wciąż nie koniec zalet, jakie niesie za sobą wybór tego typu rozwiązania. Pisaliśmy już wcześniej o korzyściach płynących dla środowiska. Mata wielorazowego użytku nie generuje odpadów. Ich mniejsza produkcja też przyczynia się do ochrony naszej planety. Mata do pieczenia silikonowa to doskonała propozycja, która nie tylko zapewni oszczędność w kwestii finansowej, lecz także pomoże zadbać o środowisko.

Wyrabianie ciasta i pieczenie

Jak już pisaliśmy, nasze maty wielokrotnego użytku nie sprawdzają się tylko i wyłącznie podczas pieczenia w piekarniku. Spełniają również funkcję stolnicy, można na nich wyrabiać, wałkować i ugniatać ciasto. Są świetnym wyborem, gdy często przygotowują Państwo potrawy mączne, takie jak pierogi czy uszka. Doskonale sprawdzą się też podczas produkcji domowego makaronu oraz wypieków, tutaj można wyróżnić ciasta i ciasteczka. Szczególnie że za sprawą odpowiednio przygotowanej powierzchni ciasto w trakcie wyrabiania czy wałkowania nie przylepia się do maty, nawet gdy ilość podsypanej mąki mogłaby wydawać się niewystarczająca na zwykłej, drewnianej stolnicy.

W pełni bezpieczne maty do pieczenia

Nie da się ukryć, że każdy klient kupujący w naszym sklepie internetowym Gastro-Pol maty do pieczenia chce, aby te przede wszystkim były trwałe i bezpieczne dla zdrowia zarówno gości w lokalach gastronomicznych, jak i domowników. Gwarantujemy, że stosowanie produktów dostępnych w tej kategorii jest w stu procentach bezpieczne dla zdrowia każdej osoby, która będzie kosztować potraw przygotowywanych na opisywanych powierzchniach. Co więcej, nawet wysoka temperatura w żaden sposób nie sprawi, że mata do pieczenia w piekarniku stanie się niebezpieczna. Oczywiście należy tutaj zaznaczyć, że ta temperatura nie może przekroczyć zalecanych wartości przez producenta. W przypadku produktów przygotowanych przez markę Stalgast jest to maksymalnie 220 stopni Celsjusza, natomiast w przypadku propozycji firmy Hendi to 250 stopni Celsjusza.

Decydując się na zakup mat do pieczenia makaroników i innych potraw mącznych lub mięsnych, można mieć pewność co do ich bezpieczeństwa. Produkty są ponadto niezwykle funkcjonalne i wygodne w użytkowaniu. Co więcej, dostępne w różnych rozmiarach, a na niektórych modelach producenci nanieśli miarkę, która może się przydać.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl