Opcje przeglądania

Szukają Państwo niezawodnych urządzeń, które mogą pochwalić się funkcjonalnością, oszczędnością energii i wody oraz szerokim zastosowaniem? W takim razie doskonałym wyborem będzie piec konwekcyjno-parowy dostępny w naszym sklepie internetowym! W Gastro-Pol przygotowaliśmy wiele modeli od zaufanych producentów, które różnią się od siebie wielkością i parametrami. Dzięki temu mamy pewność, że każdy klient znajdzie w naszej ofercie coś dla siebie. Proponowane piece konwekcyjne to wydajne, łatwe w obsłudze i komfortowe w codziennym użytkowaniu urządzenia, które sprawdzą się w każdym obiekcie gastronomicznym – restauracji, pizzerii, a nawet w piekarni. Łatwość utrzymania w czystości, wysoka jakość i wykonanie z niezawodnych materiałów gwarantują, że wybrany model posłuży Państwu niezmiennie przez lata. Zapraszamy do poznania szczegółów oferty!

 

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Jakie piece konwekcyjne parowe oferujemy w sklepie Gastro-Pol?

Piec konwekcyjny to doskonały sposób na przyspieszenie i poprawę wydajności obróbki termicznej różnorodnych potraw. Z pomocą jednego urządzenia mogą Państwo stosować różnorodne techniki kulinarne, zapewnić daniom równomierną temperaturę i zaserwować gościom smaczne, soczyste posiłki, które z pewnością zachęcą ich do powrotu do Państwa lokalu. Proponowany sprzęt to połączenie obróbki parowej z cyrkulacją gorącego powietrza, dzięki któremu piec konwekcyjno-parowy gazowy lub elektryczny gwarantuje, że potrawy zachowają optymalną wilgotność. W aktualnej ofercie przygotowaliśmy dla Państwa modele pochodzące z katalogów takich producentów jak Bartscher, Kromet, Grafen, Hendi, Lainox, Rational, Red Fox, Retigo, RM Gastro, Stalgast czy UNOX. Nie brakuje także pieców konwekcyjno-parowych Hendi, które od wielu lat cieszą się niezmienną popularnością. Wśród dostępnych propozycji znajdą Państwo urządzenia zasilane 230 i 400 V, z różnorodnymi pojemnościami komór – od 3x GN 1/1, aż do 20x GN 2/1. U nas mogą Państwo także wybrać rodzaj gazu, którym jest zasilany sprzęt – może być to gaz płynny lub ziemny.

Szerokie zastosowanie pieca konwekcyjno-gazowego

Jedną z największych zalet, którymi mogą pochwalić się dostępne w naszym sklepie internetowym piece konwekcyjno-parowe-gazowe, jest ich szerokie zastosowanie. To właśnie ono sprawia, że są one doskonałym wyposażeniem każdej profesjonalnej kuchni, w której każdego dnia przygotowuje się potrawy dla setek gości. Nowoczesne urządzenia renomowanych producentów są doskonałym rozwiązaniem pozwalającym między innymi na gotowanie nocne, czyli powolną obróbkę termiczną. Jest to szczególnie polecane obiektom, które korzystają z taryfy nocnej – dzięki temu mogą zaoszczędzić pieniądze. Co więcej, z pomocą pieców konwekcyjnych parowych można również gotować dania na parze (zwłaszcza produkty, które zamknięto w warunkach próżniowych). Dodatkowo pozwalają one na tzw. finishing, czyli podgrzanie wcześniej przygotowanej i schłodzonej potrawy, oraz na obróbkę termiczną kilku różnych dań jednocześnie. Piece konwekcyjne umożliwiają też blanszowanie, gotowanie oraz utrzymywanie temperatury gotowych już posiłków.

Dlaczego warto wyposażyć swoją kuchnię w piec konwekcyjno-parowy?

Szerokie zastosowanie oferowanych pieców konwekcyjnych to jednak dopiero początek. Urządzenia, które od wielu lat cieszą się niezmienną popularnością w świecie gastronomii, zapewniają również doskonałą oszczędność na wielu płaszczyznach. Jedna z nich to możliwość wyposażenia kuchni bez zajmowania dużej przestrzeni użytkowej – modele mają praktyczne i ustawne wymiary oraz mogą być ustawiane na sobie, co znacząco podnosi możliwość optymalnego zagospodarowania kuchennego wnętrza. Dodatkowo dostępne piece konwekcyjne parowe pozwalają ograniczyć zużycie energii, i to nawet o kilkadziesiąt procent. To wszystko dzięki szybkiemu nagrzewaniu komory i nieustannej cyrkulacji ciepłego powietrza wewnątrz sprzętu. To automatycznie przekłada się na skrócenie czasu obróbki termicznej i szybsze wydawanie gotowych potraw głodnym gościom. Piece zużywają też dość mało wody i nie wymagają tak dużo tłuszczu, jak w przypadku smażenia na patelni czy pieczenia w tradycyjnym piekarniku.

Na co zwrócić uwagę, wybierając piec konwekcyjny?

W naszej aktualnej ofercie znajdą Państwo wyłącznie niezawodne i funkcjonalne sprzęty, które będą doskonałą inwestycją do każdej restauracji. Jak wybrać odpowiedni model? Zalecamy rozpoczęcie poszukiwań od dopasowania odpowiedniego sposobu zasilania. W tej kategorii wyróżniamy dwa rodzaje – gazowe i elektryczne. W pierwszym przypadku niezbędne jest zasilanie gazem ziemnym G 250 lub innym, a w drugim możliwość podłączenia do prądu. Kolejna kwestia to pojemność GN, czyli liczba pojemników Gastro Norm, które zmieszczą się wewnątrz urządzenia. Im jest ona większa, tym większe możliwości pieca konwekcyjnego. Warto także zwrócić uwagę na rodzaj sterowania, ponieważ to właśnie on wpływa na komfort i intuicyjność obsługi sprzętu, oraz zakres dostępnych temperatur. Jeśli potrzebują Państwo pomocy w wyborze odpowiedniego modelu lub macie jakiekolwiek pytania na temat dostępnych produktów, to zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego z naszym zespołem!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl